Bond-acteur Daniel Craig met Bond-girl Monica Bellucci
NOS Nieuws

Bond-acteur Craig: rijden in de Aston is het mooist

Morgen gaat in Londen de nieuwe James Bond-film Spectre in première. Het is de vierde film met acteur Daniel Craig als geheim agent 007. In een interview met het Zapp Weekjournaal zegt hij nu wat hij het mooiste vindt aan zijn rol: "de auto's besturen".

Craig heeft als James Bond de beschikking over een Aston Martin met allerlei extraatjes. De auto heeft bijna net zo'n cultstatus als Bond zelf.

De Aston Martin DB10, de Bond-auto waarin Daniel Craig mocht rijden

In het interview met het Zapp Weekjournaal beantwoordt Craig vragen van kinderen. Hij zegt dat hij nog geen idee heeft of hij doorgaat als Bond-acteur. "Ik ben al zo lang met de film bezig, dat ik even aan iets anders wil denken dan aan James Bond", zegt Craig. De acteur vindt het wel nog steeds geweldig om 007 spelen. Hij deed dat nu vier keer; in Casino Royale (2006), Quantum of Solace (2008), Skyfall (2012) en Spectre.

De altijd ernstig kijkende Craig ("Ik ben een serieuze man") gaf ook antwoord op de vraag of je een knappe man moet zijn om James Bond te kunnen spelen. "Nee, en door!"

Daniel Craig: 'Het mooiste aan Bond-films maken? De auto besturen'

Zapp sprak ook met Christoph Waltz, die als slechterik Franz Oberhauser de tegenspeler is van Craig, en met Bond-girl Monica Bellucci. Die zei meteen dat ze eigenlijk geen Bond-girl is, maar "een Bond-woman". Bellucci is 51. Ze prees Craig, omdat hij ook in het echt "een ware gentleman" is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl