Op het strand van Manzanillo zijn wel huizen verwoest, maar over het algemeen viel de schade mee
NOS Nieuws

Mexico met de schrik vrij na orkaan

De orkaan Patricia heeft aan de Mexicaanse westkust veel minder schade aangericht dan vooraf werd gevreesd. Er zijn geen meldingen van doden of gewonden en het aantal getroffen huizen ligt volgens president Peña Nieto tussen de 3000 en 3500.

Toen Patricia vanuit de Grote Oceaan op Mexico afkwam, was het een van de zwaarste orkanen ooit. Uit vrees voor een ramp hamsterden Mexicanen massaal eten en drinken en zetten ze zandzakken voor hun deuren.

Bergen

Maar eenmaal boven het vasteland verminderde de orkaan snel in kracht. Daarbij speelde mee dat Patricia aan land kwam in bergachtig gebied, wat de circulatie verstoorde.

Peña Nieto heeft de noodtoestand in de drie getroffen staten inmiddels opgeheven. Volgens hem is de stroom uitgevallen bij 235.000 mensen, maar is dat bij de helft van hen nu weer opgelost.

Regen

Een stuk noordelijker zorgt Patricia in afgezwakte vorm nu voor problemen. De Amerikaanse staat Texas gaat gebukt onder zware regenval. In sommige plaatsen viel binnen een dag een halve meter regen, wat hier en daar tot overstromingen heeft geleid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl