Foppe de Haan windt zich op langs de lijn
NOS Voetbal

Heerenveen ontsnapt aan nederlaag bij Willem II

SC Heerenveen heeft eindelijk weer eens een positief resultaat geboekt. Met slechts een punt uit de laatste vijf duels werd de 2-2 bij Willem II als een zege gevoeld.

Foppe de Haan, interim-trainer bij Heerenveen na het vertrek van Dwight Lodeweges, had het team op vijf plaatsen gewijzigd ten opzichte van de ploeg die vorige week van Feyenoord verloor. Hij liet Kenneth Otigba, Morten Thorsby en Caner Çavlan opdraven in plaats van Lucas Bijker, Branco van den Boomen en Jordy Buijs. Voorts posteerde hij verdediger Jerry St.Juste op het middenveld en zette hij middenvelder Joey van den Berg in het centrum van de verdediging.

De wijzigingen leverden in elk geval een gepassioneerd vechtend team op. De eerste grote kans was dan ook voor Heerenveen; Luciano Slagveer had na een overstapje van Henk Veerman vrij baan, maar speelde de bal te ver voor zich uit, zodat Kostas Lamprou tijdig in kon grijpen.

Richairo Zivkovic viert zijn openingsdoelpunt

Halverwege de eerste helft was het aan de andere kant wel raak; Funso Ojo speelde Richairo Zivkovic door de lucht aan en die nam de bal ineens op zijn slof en verraste met zijn volley doelman Erwin Mulder. Kort voor rust liet Zivkovic nog een grote kans op de 2-0 onbenut.

Veerman scoort opnieuw

Heerenveen was na de rust de betere ploeg en Willem II werd steeds verder naar achteren gedrukt. Dat de Friezen al snel op gelijke hoogte kwamen was verdiend, al ging er aan de 1-1 van Veerman, die bij de 2-5 tegen Feyenoord twee keer scoorde, wel een gelukkige kluts vooraf.

Een kwartier voor tijd moest Heerenveen opnieuw in de achtervolging toen Lucas Andersen na een door Nemec gewonnen kopduel binnenschoot. Weer kwam Heerenveen langszij, dit keer dankzij Luciano Slagveer na een niet te missen voorzet van invaller Stefano Marzo.

Mulder stopt penalty

Toen in de 88ste minuut Caner Çavlan Robert Braber raakte in de zestien leken de Friezen toch weer tegen een nederlaag aan te gaan lopen. Willem II kreeg een strafschop, Wuytens posteerde zich achter de bal, waarna Mulder de heldenrol voor zijn rekening nam met een prachtige redding.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl