Borsato tijdens repetities in de Ziggo Dome
NOS Nieuws

Borsato viert jubileum met 180.000 fans

Marco Borsato begint vanavond aan een nieuwe reeks Symphonica in Rosso-concerten in de Amsterdamse Ziggo Dome. De zanger zit 25 jaar in het vak en viert dat met elf optredens, die de komende tijd zo'n 180.000 fans zullen trekken.

Borsato vindt het mooi dat hij ook na 25 jaar nog volle zalen trekt, zei hij vanmiddag tegen verslaggever Martijn van der Zande.

'Mooi dat ik nog mee kan doen in de hoogste league'

Na al die jaren zijn er voor ieder optreden nog zenuwen. Ook vanochtend had Borsato hoofd- en buikpijn. "Hoe vaak je het ook doet, het blijft uitzonderlijk", zegt hij.

'Was toch weer zenuwachtig'

Borsato is behalve zanger ook ambassadeur van War Child, een organisatie die opkomst voor oorlogskinderen. Hij zal vanavond ook aandacht vragen voor zijn werk voor War Child. "Ik wil wel dat appèl maken", zegt Borsato. "Wij hebben het goed, maar laten we kinderen die op een andere plek op de wereld geboren zijn een kans geven."

'Niets doen is geen optie'

De elf concerten die Borsato geeft in Amsterdam zijn nagenoeg uitverkocht. De eerste zes concerten zijn deze en volgende week; de rest is volgend jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl