NOS Nieuws

Vooral toeristen opgepakt tijdens Amsterdam Dance Event

Tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) heeft de politie vooral toeristen opgepakt en maar weinig drugsdealers. Dat blijkt uit gegevens van het Openbaar Ministerie.

De politie hield tijdens de feesten zo’n 250 mensen aan. Dat gebeurde vooral rond de Amsterdam Arena, waar een speciaal team met onder anderen een officier van justitie aanwezig was om zaken meteen af te handelen.

Rond de Arena zijn 170 mensen aangehouden wegens drugsbezit. Het overgrote deel van hen was toerist. Het ADE trok veel buitenlandse bezoekers, die volgens het Openbaar Ministerie nogal eens dachten dat "in Nederland alles mag op drugsgebied".

Weinig dealers

Dealers zijn tijdens het festival nauwelijks gepakt. Volgens het OM hadden maar een paar mensen "een handelshoeveelheid" drugs bij zich. Zo was er een man met bijna 60 xtc-pillen op zak.

Het Openbaar Ministerie vervolgt uiteindelijk 39 mensen wegens drugsbezit. De helft van deze groep heeft inmiddels een boete betaald. De rest krijgt later een strafbeschikking of een oproep om voor de rechter te verschijnen.

Tijdens het meerdaagse evenement kwam een bezoekster uit Zwolle om het leven omdat ze allerlei drugs tegelijk zou hebben gebruikt. Vorig jaar overleden tijdens het Amsterdam Dance Event drie mensen na het gebruik van verdovende middelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl