Vanaf vandaag organiseert New Delhi elke maand een autovrije dag om luchtvervuiling tegen te gaan.
NOS Nieuws

Autovrije dag op een van de drukste wegen van New Delhi

New Delhi organiseert voor het eerst een autovrije dag om de luchtvervuiling in de stad tegen te gaan. Vijf uur lang was een van de drukste wegen deels afgesloten.

De autovrije dag zal vanaf nu op de 22e van elke maand op verschillende wegen gehouden worden. Hiermee hoopt de regering de weggebruikers bewuster te maken van de vervuiling die het drukke verkeer veroorzaakt.

Er werd een fietswedstrijd georganiseerd en er werden gratis ritjes met kleurrijke riksja's aangeboden om de bewoners te stimuleren meer op de fiets te gaan en met het openbaar vervoer te reizen. De riksja's en bussen rijden op aardgas waardoor ze een schoner alternatief vervoersmiddel zijn voor auto's.

Veel milieuactivisten zeggen dat zo'n dag niet gaat helpen. Ze denken dat er meer nodig is om mensen bewust te maken van de vervuiling die ze veroorzaken. Elke dag komen er in New Delhi 1400 nieuwe auto's die bij de 8,5 miljoen auto's komen die nu al rondrijden. De stad is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie dan ook de meest vervuilde stad in de wereld.

Autovrije dag New Delhi

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl