De gedode Israëliër wordt afgevoerd
NOS Nieuws

Israëlische leger schiet Joodse 'terrorist' dood

Een Israëlische militair heeft gisteravond een Joodse man doodgeschoten die werd aangezien voor een Palestijnse terrorist.

Volgens de politie weigerde de man zijn identiteitskaart te tonen, waarna er een handgemeen ontstond met militairen. Hij zou zijn neergeschoten toen hij het wapen van een van de militairen probeerde te bemachtigen. Het leger stelt een onderzoek in.

De betrokken militairen zeggen dat de man hun eerst had gevraagd zich te legitimeren, en dat hij daarbij "Ik ben ISIS" schreeuwde.

Gelyncht

Het incident onderstreept nog eens hoe gespannen de situatie in Israël is. Zondag werd een Eritreeër door een Israëlische menigte gelyncht in Beersheba in het zuiden van Israël.

Hij had zich verschanst nadat een Palestijn met een pistool en een mes Israëliërs had aangevallen bij een busstation. Ook de Eritreeër werd voor een terrorist gehouden. Hij werd beschoten, geslagen en geschopt.

Berlijn

Bij een ander incident buiten Jeruzalem heeft de Israëlische politie twee Palestijnen neergeschoten die een man in een bus aanvielen. De ene Palestijn is dood, de andere gewond. Ook de Israëliër is gewond.

Het opgelaaide geweld is vandaag onderwerp van gesprek geweest in Berlijn tussen premier Netanyahu en de Amerikaanse minister Kerry. Die was na afloop voorzichtig optimistisch. Zaterdag praat Kerry in Jordanië met koning Abdullah en de Palestijnse leider Abbas.

Weer geweldsincidenten in Israel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl