Johan Cruijff
NOS VoetbalAangepast

Johan Cruijff heeft longkanker

Johan Cruijff heeft longkanker, zo heeft zijn management bevestigd. Hij heeft zich de afgelopen weken laten onderzoeken in een ziekenhuis in Barcelona. Daarbij is longkanker vastgesteld. Het ziekenhuis bepaalt na vervolgonderzoek op welke wijze hij behandeld moet worden. De 68-jarige Cruijff woont al jaren in Catalonië.

Het management wil geen verdere mededelingen doen met het oog op de privacy van Cruijff en zijn familie en hoopt dat dat die privacy ook gerespecteerd wordt. Als de onderzoeken zijn afgerond, wordt er meer bekendgemaakt.

Catalonië

Een Catalaans radiostation meldde donderdagochtend als eerste dat de ziekte bij de voormalig Ajacied was vastgesteld. De sportkrant Marca kreeg het nieuws bevestigd.

Het bestuur van Barcelona, waar Cruijff triomfen vierde als speler en trainer, wenste hem sterkte.

Begin jaren negentig had Cruijff hartproblemen en onderging hij een bypass-operatie. Op advies van zijn artsen stopte hij toen met roken om zich vervolgens uit te spreken tegen de gevaren van roken. In een campagnefilmpje van de Catalaanse regering jongleerde hij eerst met een pakje sigaretten om dat later aan stukken te schieten.

Cruijff zei toen dat het voetballen hem alles had gegeven en dat het roken hem bijna alles had ontnomen.

Cruijff maakte reclame voor en tegen roken

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl