NOS Voetbal

De Boer wil Turkse fans stil krijgen

De Boer: probeer fanatieke publiek stil te krijgen

Ajax-coach Frank de Boer weet wat zijn ploeg vanavond te wachten staat in het Europa League-duel met Fenerbahçe. De Turkse fans zijn ongekend fanatiek en creëren een sfeer die zijn spelers niet vaak meemaken. "Laat het een stimulans zijn om ze stil te krijgen."

De Boer kent de sfeer in de Turkse stadions uit zijn tijd als speler van Galatasaray. "Dit kom je in Nederland en ook in het buitenland niet vaak tegen. Het is een mooie ervaring voor de jongens."

Daarom wil hij dat zijn jonge ploeg geniet van de heksenketel in het Sükrü Saraçoglu-stadion. "Hier word je als speler beter van. Sommige spelers kunnen er misschien last van hebben, dan moeten anderen ze helpen. Maar daar ben ik niet bang voor."

Robin van Persie tijdens zijn presentatie bij Fenerbahçe

'Fenerbahçe meer dan Van Persie alleen'

De Boer maakt zich drukker om de elf man van Fenerbahçe op het veld. Neem Robin van Persie, die afgelopen zondag nog met een prachtige vrije trap matchwinner werd. "Van Persie is een fantastische speler. Hij zal altijd zijn momenten hebben, maar ik hoop niet te veel."

De clou is volgens De Boer om de topscorer van het Nederlands elftal zo min mogelijk ruimte te geven. "En we spelen natuurlijk niet alleen tegen Robin. Als je ziet wie ze allemaal kunnen opstellen. Het is een heel ervaren team."

'Van Persie past bij Barcelona'

Barcelona zou Robin van Persie komende winter willen overnemen als achtervang voor het supertrio Messi-Neymar-Suárez. Frank de Boer - oud-speler van Barcelona - denkt dat Van Persie goed past bij de Catalanen. "In een goed team als Barcelona komt hij ook tot zijn recht. Hij kan dat niveau zeker aan."

De wedstrijd van Ajax en de Europa League-wedstrijden van AZ en FC Groningen zijn live te volgen in het liveblog op nos.nl en bij Langs de Lijn op NPO Radio 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl