Een Sloveense agent geeft asielzoekers aan de grens instructies
NOS Nieuws

Slovenië wil gepensioneerde agenten inzetten in vluchtelingencrisis

Slovenië wil gepensioneerde agenten en meer reservisten inzetten om de stroom vluchtelingen in betere banen te leiden. Het land wil de wet aanpassen om dat mogelijk te maken.

De staatssecretaris van Binnenlandse Zaken wil het aantal inzetbare reservisten verhogen van 250 tot 800. Agenten die met pensioen zijn gegaan, zouden ook ingehuurd moeten kunnen worden. Eerder besloot de regering militairen in te zetten voor grenscontroles.

Brand

Sinds zaterdagochtend zijn meer dan 20.000 migranten het Balkanland binnengekomen om door te reizen naar Oostenrijk en andere landen. De autoriteiten laten dagelijks een beperkt aantal vluchtelingen door, waardoor het aantal migranten aan de grens met Kroatië groeit.

Het leidt tot opstoppingen en andere manieren om de grens over te steken. Zo liepen vluchtelingen door een rivier om in Slovenië te komen.

Spoedoverleg

Zondag hebben Europese leiders in Brussel spoedoverleg over de vluchtelingencrisis. De leiders van landen die het meest hebben te maken met migranten schuiven aan, waaronder Slovenië, Duitsland en Griekenland. Nederland doet niet mee aan de bespreking.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl