Op de school zou een doofpotcultuur heersen
In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Leraar school Horn verdacht van 'relaties met leerlingen'

Een leraar van scholengemeenschap St. Ursula in het Limburgse Horn wordt verdacht van "onacceptabele omgangsvormen met leerlingen". Volgens Dagblad de Limburger heeft de man relaties gehad met scholieren.

Er loopt een politieonderzoek naar de man. Het is niet de eerste keer dat de docent in opspraak komt. Vorig jaar had een oud-leerlinge aangifte tegen hem gedaan. Ze zou hem onder meer hebben betrapt in een "intieme situatie" met een minderjarige leerlinge.

Het Openbaar Ministerie achtte vervolging van de leraar onhaalbaar, waarna de oud-leerlinge een privédetective inschakelde.

'Doofpotcultuur'

"Er zijn vele gesprekken gevoerd met (oud-)leerlingen, (oud-)docenten en de voormalige ouderraad", zegt John Vullers van recherchebureau Zuidema. "Mijn indruk is dat er sprake is van een doofpotcultuur bij deze scholengemeenschap. De afgelopen jaren zijn er blijkbaar meer incidenten geweest. Met deze leraar, maar ook met enkele van zijn collega’s."

Volgens de privédetective zou het gaan om ten minste vier docenten die in de fout zijn gegaan. "Als deze verhalen naar voren werden gebracht, werden ze niet serieus genomen door het schoolbestuur. Nu komen er nog steeds zorgwekkende berichten binnen."

Politieonderzoek

De school schakelde vorige week zelf de vertrouwensinspectie en de politie in, naar aanleiding van de bevindingen van Vullers. De politie is een oriënterend onderzoek begonnen, maar er zijn nog geen aangiften gedaan door de slachtoffers.

In een brief werden de ouders van alle leerlingen op de hoogte gesteld van het feit dat de politie een onderzoek doet. Daarin sprak de school niet over details.

Foto van geslachtsdeel

Het was de tweede keer in korte tijd dat de school een vervelende brief moet sturen naar ouders. Eerder deze maand ontstond er commotie nadat een docent per ongeluk een foto van zijn geslachtsdeel naar een WhatsApp-groep met leerlingen had gestuurd.

In de brief benadrukte de school dat er geen enkele relatie is tussen het lopende politieonderzoek en het eerdere WhatsApp-incident.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl