Tim Visser zat vandaag opnieuw niet bij de selectie van Schotland
NOS Sport

'Schotse' rugbyer Visser: we voelen ons beroofd

Kritiek geven op de scheidsrechter. Dat is normaal gesproken 'not done' in het rugby. Maar de Nederlandse Schot Tim Visser kan het nu even niet laten, nadat Schotland in de laatste minuut heeft verloren van Australië op het WK rugby en zo de halve finales is misgelopen. "De scheids geeft een hele rare penalty weg, we voelen ons beroofd", zegt Visser.

Visser zag het allemaal gebeuren vanaf de tribune. Twee wedstrijden mocht hij meedoen op het WK, maar in de kwartfinale tegen Australië was er opnieuw geen plek voor hem in de selectie. Tijdens de poulewedstrijden tegen Japan en Samoa zat hij ook op de tribune.

Een soort achtbaan

De teleurstelling van de uitschakeling is er voor Visser niet minder om. "Het was een soort achtbaan, met ups and downs. We waren heel dominant met nog vijf minuten te gaan", zegt de rugby-Schot.

En toen ging het dus alsnog mis, in de laatste minuut. Visser kan het zelf nog steeds niet echt geloven. "De hele wedstrijd gebruikte de scheidsrechter de videoreferee voor zijn beslissingen, maar aan het einde deed hij dat opeens niet. In de herhaling kon je zien dat het waarschijnlijk geen penalty was", zegt hij. "Een dubieuze beslissing. Op zo'n moment kijk je toch even naar de videoref lijkt mij. Dat deed hij niet en nu staan wij met lege handen."

Erehaag

Zelf had de scheidsrechter ook wel door dat hij fout zat, denkt Visser: "Ik heb nog nooit een scheidsrechter zo hard van het veld zien rennen. Normaal wordt die namelijk ook geëerd door het poortje", aldus Visser, doelend op de erehaag die de spelers altijd voor elkaar vormen na de wedstrijd.

Toch moet ook Visser zich, na de opvallende kritiek, neerleggen bij de uitschakeling. "Uiteindelijk telt de beslissing van de scheids en dat respecteren we."

Biertje

Na het laatste fluitsignaal begaf Visser zich ook naar de kleedkamer. Daar was de stemming logischerwijs nogal gelaten. "Er was een hoop verdriet, de spelers zijn erg teleurgesteld. Dit was natuurlijk wel een wedstrijd die Australië op papier moest winnen, maar wij hadden dat ook kunnen doen", beschrijft de Nederlander de gevoelens. "De halve finale van het WK, dat was ongekend geweest. Dat het op zo'n manier moet aflopen is wel emotioneel."

Toch mogen Visser en zijn ploeggenoten ook trots op elkaar zijn, zo zegt de rugbyer zelf. "Het is niet zo dat we hebben gefaald. We hebben behaald wat we behoorden te halen, maar het gevoel was dat er nog meer in zat. We gaan vanavond ook echt wel als groep nog een biertje drinken en misschien ook wel twee, of drie, of vier."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl