Valeri Kazaisjvili wordt gefeliciteerd met zijn goal tegen PEC Zwolle

Vitesse passeert PEC na forse zege in Zwolle

PEC Zwolle heeft voor het eerst dit seizoen thuis verloren en heeft voor het eerst sinds 2 mei 2004 (0-5 tegen Ajax) vijf doelpunten geïncasseerd in een thuiswedstrijd. Met de geschorste Peter Bosz op de tribune won Vitesse de vooral voor rust heerlijke wedstrijd met 5-1 en verdrong daarmee PEC van de vijfde plaats.

Al na zeven minuten kwam Vitesse op voorsprong via Lewis Baker, die een vrije trap langs de muur krulde en doelman Mickey van der Hart verraste in de korte hoek. PEC sloeg terug via Thomas Lam, die de bal uit een vrije trap van dichtbij binnen tikte. Lam maakte halverwege de eerste helft ook hands in het eigen strafschopgebied, waarna Dominic Solanke uit de toegekende penalty Vitesse weer aan de leiding bracht.

Op slag van rust werd het zelfs 1-3 via Valeri Kazaisjvili, die scoorde uit de rebound van een door Van der Hart gekeerd schot van Kevin Diks. Daarna voorkwam Vitesse-doelman Eloy Room met een prachtige redding dat Lars Veldwijk er 2-3 van maakte.

Weer penalty, rood voor Bouy

De 2-3 leek er kort na rust wel te komen toen Bram van Polen voor het doel van Room verscheen, maar zijn uithaal schampte de buitenkant van de paal. Die actie leek de opmaat te zijn voor nog eens 45 spetterende minuten, tot Ouasim Bouy Denys Olijnyk omver liep in de zestien. Bouy kreeg rood, Olijnyk benutte de strafschop voor 1-4 en de spanning was prompt verdwenen.

Bij PEC was de moed in de schoenen gezonken en dus kon Vitesse in alle rust proberen het doelsaldo verder op te voeren. De Arnhemmers kregen ook nog wat kansen, waarvan er eentje benut werd, door Milot Rashica, een klein kwartier voor tijd.

Een goedgemutste Peter Bosz op de tribune bij PEC Zwolle-Vitesse. De trainer zit een schorsing van twee duels uit.