De spelers van Feyenoord vieren een van de vijf treffers tegen sc Heerenveen

Feyenoord geeft Heerenveen pak slaag

Feyenoord is in de eredvisie weer op gelijke hoogte gekomen met koploper Ajax. De Rotterdammers wonnen kinderlijk eenvoudig met 5-2 bij sc Heerenveen en boekten zo hun zevende zege van het seizoen.

Naast een bestuurlijke crisis is er bij de Friese club inmiddels ook sprake van een sportieve crisis. Heerenveen, dat met zeven punten uit negen wedstrijden vijftiende staat, bakte er voor rust helemaal niets van en Feyenoord maakte daar gretig gebruik van.

Hoofdrol Gustafson en Kuijt

In het eerste halfuur was er een hoofdrol voor Simon Gustafson, die zijn derde eredivisieduel voor Feyenoord speelde. Dirk Kuijt scoorde na een mooie combinatie met de Zweed, Michiel Kramer zorgde op aangeven van Gustafson voor 2-0 en de middenvelder nam op aangeven van Kramer met een hard schot zelf de 3-0 voor zijn rekening.

Daarmee was in de eerste helft de koek nog niet op voor de bezoekers, want Kuijt zorgde met een van richting veranderd schot voor 4-0 en met een intikker in de 39ste minuut voor 5-0.

Alleen Vitesse sneller

Slechts één keer eerder in de eredivisie kwam een bezoekende ploeg sneller op zo'n grote voorsprong. In 1996 had Vitesse 34 minuten nodig voor een 5-0 voorsprong bij Fortuna Sittard.

Heerenveen-doelman Erwin Mulder, die voor het eerst tegen zijn oude club Feyenoord speelde, werd verder leed bespaard in de tweede helft. Feyenoord nam flink wat gas terus en de Friezen konden na treffers van Henk Veerman zowaar nog twee keer juichen.

Doelman Erwin Mulder van sc Heerenveen moest vijf keer de bal uit het net halen tegen zijn oude club Feyenoord