NOS Nieuws

Paus verklaart Frans echtpaar heilig

Echtpaar heilig verklaard in Rome

Onder het toeziend oog van tienduizenden mensen heeft paus Franciscus op het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad het Franse echtpaar Louis en Zélie Martin heilig verklaard. Het is de eerste keer dat een getrouwd stel een heiligverklaring heeft gekregen.

Louis en Zélie Martin leefden in de 19de eeuw en hadden negen kinderen, van wie vier jong zijn gestorven. De overgebleven vijf kinderen, allemaal dochters, werden nonnen. De jongste dochter, Theresia van Lisieux, werd eerder al heilig verklaard.

Kardinaal Angelo Amato zei bij de goedkeuring van de heiligverklaring in juli dat het koppel een "buitengewone echtelijke en familiale spiritualiteit" had. Ondanks dat vier van hun kinderen stierven, bleven ze vasthouden aan het geloof.

De heiligverklaring hoort bij een bijeenkomst van bisschoppen en kardinalen in het Vaticaan, waar wordt gesproken over hoe de kerk beter kan inspelen op de wensen van het moderne gezinsleven. Daarbij wordt ook gepraat over homohuwelijken en gescheiden mensen die opnieuw trouwen met een ander.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl