NOS Voetbal

Mulder voor het eerst tégen Feyenoord

Erwin Mulder maakt indruk bij sc Heerenveen

Voor het eerst in zijn leven staat Erwin Mulder tegenover het eerste elftal van Feyenoord. Met zijn nieuwe ploeg Heerenveen ontvangt de doelman de Rotterdamse club, waarvoor hij in zeven jaar 120 eredivisieduels speelde.

In de zomer van 2014, op de slotdag van de transfermarkt, toverde technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord tot ieders verrassing Ajacied Kenneth Vermeer uit de hoge hoed als nieuwe doelman. Pijnlijk voor eerste keeper Mulder, die van niets wist. "Iedereen was op de hoogte van zijn komst, behalve ik", aldus Mulder destijds.

Vermeer werd de nieuwe nummer één onder de Rotterdamse lat en de 26-jarige Mulder kwam niet meer in actie. Een wrang afscheid van een speler die de hele jeugdopleiding doorliep.

"Maar ik ben nu echt niet gemotiveerder dan voor andere wedstrijden", zegt Mulder over de ontmoeting met zijn oude club. "Ik zal nu meer oude bekenden tegenkomen dan anders en ik heb nog altijd warme gevoelens voor Feyenoord, maar dat is het dan ook."

Wij kunnen ons geen betere keeper wensen dan Erwin.

Hans Vonk, technisch directeur en voormalig doelman van sc Heerenveen

Heerenveen is (wel) blij

Bij zijn nieuwe werkgever zijn ze meer tevreden dan de beleidsbepalers in Rotterdam-Zuid. "Hij doet het hier nu fantastisch", zegt trainer Dwight Lodeweges. "We merken hier echt dat hij al jaren in De Kuip heeft gevoetbald."

Technisch directeur en oud-doelman Hans Vonk onderstreept de woorden van Lodeweges. "Wij kunnen ons geen betere keeper wensen dan Erwin. Hij is technisch goed, pakt veel ballen en brengt veel rust. Hij is heel compleet. Het enige verbeterpuntje voor hem is dat hij zelfbewuster wordt. Hij weet zelf niet hoe goed hij is."

Mulder staat met Heerenveen op een teleurstellende dertiende plaats in de competitie en kreeg elf tegengoals in acht duels. Een overwinning op zijn oude club is dan ook meer dan welkom voor Mulder.

Redding van Erwin Mulder in het duel met PEC Zwolle

Geen Te Vrede

Een ander voormalig Feyenoorder, spits Mitchell te Vrede, mist zondagmiddag de wedstrijd tegen zijn oude ploeg. Hij is drie wedstrijden geschorst, omdat hij Heracles Almelo-verdediger Ramon Zomer sloeg. "Doodzonde", aldus zijn trainer Lodeweges. "Maar het is zijn eigen schuld..."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl