Anwar El Ghazi
NOS Voetbal

El Ghazi doet niet aan simpele intikkers

Bij rust was er geen vuiltje aan de lucht in Almelo. Ajax had zojuist de eerste helft gedomineerd en stond dan ook verdiend op voorsprong (0-2). Toch stond het gezicht van topschutter Anwar El Ghazi op onweer.

"Hoe komt u daarbij?", reageerde de spits eerst nog alsof hij zich van geen kwaad bewust was. Om er even later aan toe te voegen: "Ja, u heeft gelijk. Ik baalde enorm van die ene gemiste kans. Normaal moet dat gewoon een goal zijn."

El Ghazi ging even voorbij aan het feit dat hij de score in Almelo, bij de nummer drie van de eredivisie, had geopend met een prachtige pegel in de rechterbovenhoek.

El Ghazi doet niet aan intikkers

Maar ook zijn mede-Ajacieden herinnerden hem nog liever aan de gemiste kans dan aan zijn achtste treffer van het seizoen. "Mijn teamgenoten zeiden ook: jij maakt alleen de mooie goals, intikkers doe je niet aan."

Het is tekenend voor het perfectionisme van de aanvaller. "Ik weet niet wat mij bezielde. Ik kreeg de bal van Viktor (Fischer, red.) en ik dacht 'm gewoon in te tikken. Maar ik miste."

'Verloren van betere tegenstander'

Voor die kans in de slotfase van de eerste helft, had Nemanja Gudelj de lijstaanvoerder al op 0-2 gezet. Met ook een hard afstandsschot in de 22ste minuut, dit keer in de linkerbovenhoek.

Had Heracles er nog iets aan toe te voegen? "Die doelpunten waren van absolute schoonheid. Zo eerlijk moet je gewoon zijn", stelde trainer John Stegeman. "We hebben verloren van een betere tegenstander."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl