Protest bij Cambuur na de 0-1 van Vincent Janssen

Cambuur sleept punt uit vuur tegen AZ

Na twee opeenvolgende zeges (thuis tegen Heracles Almelo en FC Twente) heeft AZ punten verspeeld bij SC Cambuur. De Friezen kwamen na rust terug van een achterstand en speelden verdiend met 1-1 gelijk.

Cambuur was in de eerste helft zeker niet de mindere van AZ en Bartholomew Ogbeche zorgden met twee kopballen voor gevaar.

Discutabele treffer Janssen

De Alkmaarders gingen echter met een 1-0 voorsprong rusten. De goal van Vincent Janssen werd wel fel aangevochten door de thuisclub omdat de aanvaller de bal met de arm toucheerde alvorens hij scoorde.

Cambuur had even nodig om zich te herpakken, maar in de slotfase van de eerste helft waren de Friezen twee keer dicht bij de gelijkmaker. Een inzet van Sander van de Streek werd door Markus Henriksen van de lijn gehaald en een uithaal van Ogbeche was een prooi voor doelman Gino Coutinho.

In de tweede helft was AZ aanvankelijk de betere ploeg en een tweede treffer leek een kwestie van tijd. Invaller Guus Hupperts schoot echter over en Janssen, Dabney Dos Santos en Joris van Overeem zagen hun inzetten gestopt door Leonard Nienhuis, die als eerste doelman weer het vertrouwen geniet bij Cambuur.

Gelijkmaker Ogbeche, Rood Dammers

Naarmate de tweede helft vorderde werd Cambuur steeds gevaarlijker en nadat Sjoerd Overgoor, Van de Streek en Martijn Barto kansen hadden gemist, zorgde Ogbeche voor de 1-1. Uit een hoekschop van Overgoor kopte Marvin Peersman de bal in de richting van het doel en gaf de Nigeriaan het laatste zetje.

Cambuur was kort daarna in korte tijd drie keer heel dicht bij de winnende treffer. Jeffrey Gouweleeuw bracht redding op de lijn en inzetten van Barto en Xander Houtkoop werden gestopt door Coutinho.

AZ hield echter stand en Cambuur zag vijf minuten voor tijd Wessel Dammers weggestuurd worden. De verdediger ontving zijn tweede gele kaart van de wedstrijd, maar AZ werd niet meer gevaarlijk.

Door het gelijkspel wachten de Friezen ook na negen speelronden op de eerste overwinning van het seizoen.