Vluchtelingen worden geregistreerd bij de Sloveense grens
NOS Nieuws

Hongarije dicht, honderden migranten nu naar Slovenië

Een grote groep vluchtelingen is vandaag de grens van Kroatië naar Slovenië overgestoken. De route wordt nu vaker gekozen omdat vannacht de grens tussen Kroatië en Hongarije dichtging.

Correspondent Marcel van der Steen staat bij de Sloveense grens en heeft al verscheidene bussen de grens zien oversteken. Hij zegt dat het om zo'n 1000 vluchtelingen gaat.

Er rijdt ook een trein naar de grens. Omdat het treinverkeer van Kroatië naar Slovenië is stilgelegd, stappen de mensen kort voor de grens over op bussen. Bij de grens wordt iedereen vervolgens geregistreerd. Daarna mogen de vluchtelingen verder reizen.

Hongarije dicht, honderden migranten nu naar Slovenië

Slovenië, dat in de afgelopen maand niet meer dan 3000 vluchtelingen op doorreis zag passeren, heeft volgens Van der Steen gezegd dat het 8000 vluchtelingen aankan. Omdat het een klein land is, kunnen de mensen vrij snel van het zuiden naar het noorden worden verplaatst. Als dat lukt, is het volgens de regering te overzien.

De meeste vluchtelingen willen verder reizen naar Duitsland. De Sloveense minister van Buitenlandse Zaken heeft gezegd dat Slovenië de grens openhoudt zolang Oostenrijk en Duitsland dat ook doen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl