Leo van Wijk wordt nog belangrijker bij Ajax
NOS VoetbalAangepast

Van Wijk volgt Wijers op bij Ajax

Na het vertrek van 'adviseur' Tscheu la Ling zal ook Hans Wijers (voorzitter rvc) vertrekken bij Ajax. Voormalig KLM-topman Leo van Wijk zal hem half november opvolgen. Dat maakte de Amsterdamse club bekend via een toelichting op de aanstaande aandeelhoudersvergadering.

De club wil de aanstaande benoeming van Van Wijk niet toelichten. Hans Wijers is op dit moment nog voorzitter van de raad van commissarissen. Hij werd vorig jaar herbenoemd voor een periode van nog vier jaar.

Er was al duidelijk dat Dolf Collee zal vertrekken uit de de vijfkoppige rvc. Half november wordt hij algemeen directeur bij Ajax. Naast Wijers en Collee maken ook Van Wijk, Theo van Duivenbode en Ernst Ligthart deel uit van de rvc.

Ling weg

Eerder deze week maakt Tscheu la Ling bekend dat hij stopt met zijn werkzaamheden bij Ajax. Ling was bezig met een veelbesproken rapport over de Amsterdamse club en geldt als vertrouweling van Johan Cruijff.

Het rapport van Ling had een einde moeten maken aan de interne strubbelingen bij Ajax. Cruijff zag in de oud-voetballer van onder meer FC Den Haag, Feyenoord en Ajax de nieuwe algemeen directeur van de club. Ling is eigenaar van de Slowaakse club Trencín.

Hans Wijers, Leo van Wijk en Theo van Duivenbode in 2012

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl