Franz Beckenbauer
NOS NieuwsAangepast

Duitse voetbalbond: WK-verhaal totaal ongefundeerd

De Duitse voetbalbond DFB ontkent dat voor de toewijzing van het WK van 2006 aan Duitsland FIFA-bestuurders zijn omgekocht. De bond noemt berichten van het weekblad Der Spiegel daarover "totaal ongefundeerd". De conclusies van het blad worden niet door feiten ondersteund, aldus de DFB.

In een verklaring benadrukt de bond dat het DFB-bestuur en leden van het organiserend comité niet betrokken waren bij omkoping of gesjoemel met zwart geld. De bond sluit juridische stappen tegen Der Spiegel niet uit.

Het weekblad meldt dat het Duitse organisatiecomité vier FIFA-bestuurders heeft betaald om voor Duitsland te stemmen. Het zou gaan om zwart geld, afkomstig van Adidas-topman Robert Louis-Dreyfus. Uiteindelijk had Duitsland nét genoeg stemmen om het WK binnen te halen.

'Sommermärchen'

De zaak leidt tot veel ophef in Duitsland. Het WK van 2006 wordt daar gezien als een groot succes, mede door de derde plaats van de Duitse ploeg. Het bewuste WK wordt er ook wel Sommermärchen (Zomersprookje) genoemd.

De FIFA spreekt van zeer ernstige beschuldigingen aan het adres van de DFB. De wereldvoetbalbond gaat de toewijzing van het WK aan Duitsland daarom meenemen in het grote onderzoek naar corruptie binnen de FIFA.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl