NOS Voetbal

Blatter: betaling aan Platini was gentlemen's agreement

Blatter spreekt voor het eerst over schorsing

De betaling van Sepp Blatter aan Michel Platini was niets meer dan "een gentlemen's agreement". Dat verzekerde de geschorste FIFA-baas in een interview voor de Zwitserse televisie.

Verder wil Blatter niet ingaan op de transactie. "Ik kan geen verdere details geven over de overeenkomst, want er wordt momenteel door twee commissies naar gekeken. Maar alles is volgend de letteren van de wet gegaan."

Daar is de Zwitserse justitie het niet mee eens. Het zou om een ongeoorloofde betaling van 1,8 miljoen euro gaan aan UEFA-voorzitter Michel Platini in 2011, voor diensten die de Fransman tussen 1999 en 2002 zou hebben geleverd.

Shock

Zijn schorsing was een shock. "Het was moeilijk te verteren. Wat de Ethische Commissie besloot was een shock. Ze hebben hun onderzoek naar de 'Michel Platini en Sepp Blatter'-zaak niet grondig uitgevoerd. Ze hebben overhaast een besluit genomen."

Blatter wijst naar de media. "De Commissie is onder druk gezet door de media." De media zouden te snel hun mening klaar hebben gehad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl