Werkzaamheden aan het spoor bij Utrecht Centraal
NOS Nieuws

Ook in 2016 hinder op het spoor bij Utrecht

Ook volgend jaar moeten treinreizigers rekening houden met hinder bij Utrecht Centraal. Dat heeft te maken met de laatste fase van de vernieuwing van de sporen, meldt ProRail. Vooral in de weekends, 's nachts en in vakanties zal er overlast zijn.

ProRail is al geruime tijd bezig met het vernieuwen van de sporen rond Utrecht. De operatie moet het drukste station van Nederland minder kwetsbaar maken voor storingen. Ook wordt de capaciteit vergroot: na volgend jaar kunnen er 150 treinen per uur terecht op Utrecht Centraal in plaats van 100.

Dive-under

In de laatste fase vernieuwt ProRail zowel aan de noord- als aan de zuidzijde van Utrecht de sporen en de bovenleiding. Ook worden bij Utrecht Lunetten nieuwe 'dive-unders' in gebruik genomen, waardoor treinen elkaar niet meer hoeven te kruisen.

In verband met de werkzaamheden moeten reizigers rekening houden met langere reistijden, vaker overstappen en drukkere treinen. Onder meer in de zomer- en herfstvakantie, rond feestdagen en in ongeveer twintig weekends is er hinder. Verder zullen vanaf 30 mei gedurende twaalf weken geen treinen stoppen op Utrecht Zuilen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl