Deze man drukt een briefje op het raam van de raadszaal met de tekst "we mogen er niet in"
NOS Nieuws

Den Haag akkoord met opvang vluchtelingen na tumultueus debat

De gemeenteraad van Den Haag is akkoord met plannen voor de opvang van 700 extra vluchtelingen in de stad. Bijna de gehele gemeenteraad stemde voor, alleen de PVV en Groep de Mos/Ouderenpartij stemden tegen.

Voorafgaand aan het debat moest de politie worden ingezet om te voorkomen dat enkele tientallen mensen de raadszaal binnenkwamen. Vanwege de grote belangstelling mocht het publiek het debat volgen via schermen buiten de zaal, maar daar namen zo'n dertig mensen geen genoegen mee.

De politie heeft de mensen naar de foyer begeleid, waar ze het debat konden volgen.

Politie verwijdert Hagenaars bij toegang raadzaal

Den Haag wil de asielzoekers en vluchtelingen met een verblijfsstatus opvangen op drie locaties in de stad. Zo kunnen in het leegstaande ministerie van Sociale Zaken 600 mensen terecht. In totaal vangt de gemeente volgend jaar 2150 statushouders op.

Coalitiepartij VVD heeft moeite met de grootschalige opvang in een woonwijk, meldt Omroep West, maar gaat akkoord omdat de opvang tot uiterlijk het einde van het jaar zal duren.

De tegenstanders van de plannen vinden dat het gemeentebestuur te weinig aandacht heeft voor inwoners die tegen de plannen zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl