NOS Nieuws

'Politiemol kwam niet door screening AIVD'

De man uit Weert die is opgepakt omdat hij politie-informatie zou hebben doorverkocht aan criminelen, kon als agent gaan werken ondanks een negatief advies van de inlichtingendienst AIVD. NRC Handelsblad schrijft dat de AIVD in 2009 geen verklaring van geen bezwaar wilde afgeven voor de man.

Bronnen melden aan de krant dat de AIVD weigerde zo'n verklaring te geven na onderzoek van zijn leefomgeving en persoonlijke financiële informatie. RTL Nieuws meldde woensdag dat de man opviel door zijn luxueuze levensstijl.

Volgens NRC Handelsblad kon de man toch aan de slag bij de politie, doordat hij werd aangesteld als leerling-agent. De politie onderzoekt nu waarom er niks is gedaan met het advies van de AIVD, meldt de krant.

Onderzoek

De politiemol werd eind vorige maand aangehouden omdat hij informatie uit politiedossiers aan de onderwereld zou hebben doorgespeeld. In de woning van de man werd volgens NRC politie-informatie gevonden die hij nog wilde doorverkopen.

De politie bekijkt nog hoeveel schade de man heeft aangericht aan onderzoeken en welke zaken in gevaar zijn gebracht door zijn praktijken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl