NOS Nieuws

Aangifte ProRail tegen 'spoorboomduikers'

ProRail heeft aangifte gedaan tegen mensen die onder spoorbomen door doken om nog snel over te steken voordat er een trein aankwam. Het spoorbedrijf hoopt dat het tot een rechtszaak komt en dat een veroordeling een afschrikwekkend voorbeeld zal zijn.

In de nacht van 19 op 20 september dook een groep mensen bij Diemen onder de spoorbomen door. Bij het oversteken raakte een man licht gewond doordat hij werd geschampt door de trein.

ProRail zegt dat 'boomduiken' vaker voorkomt, maar dat het levensgevaarlijk is. Bovendien is het strafbaar om jezelf en anderen in gevaar te brengen, zegt een woordvoerder. De spoorbeheerder voert wel vaker aan het begin van het schooljaar een campagne, speciaal om leerlingen van middelbare scholen te wijzen op de gevaren van het spoor en spoorwegovergangen.

Gasflessen

Het is voor het eerst dat ProRail aangifte doet tegen mensen die snel voor een trein willen oversteken. Vorig jaar augustus werd aangifte gedaan tegen een vrachtwagenchauffeur uit Heerlen, die met zijn truck vol gasflessen ging keren op een overweg in Meerssen. Het kwam niet tot een ongeluk, doordat de trein net op tijd kon stoppen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl