Bagagecontrole op Schiphol
NOS Nieuws

Schiphol-marechaussee vast vanwege schenden ambtsgeheim

Een 27-jarige medewerker van de marechaussee op Schiphol zit vast op verdenking van het schenden van zijn ambtsgeheim. De rijksrecherche heeft hem op 28 september opgepakt en maandag heeft de rechter zijn voorlopige hechtenis verlengd met zestig dagen, melden het OM en de rechtbank Amsterdam.

De man zit 'in beperkingen' en mag daardoor alleen contact hebben met zijn advocaat, zegt een OM-woordvoerder. "Daar hebben wij alle redenen voor", zegt hij in een toelichting, zonder details te willen geven. Volgens Het Parool luidt de verdenking tegen de man dat hij informatie heeft gelekt naar criminelen. Het OM wil daarover niets zeggen.

De man werkt niet voor het Schipholteam, waarin de marechaussee en de douane samenwerken tegen drugssmokkel. Ook is de 27-jarige geen rechercheur, zegt het OM.

Amsterdams onderzoek

De justitie-woordvoerder benadrukt verder dat de zaak geen verband heeft met de aanhouding van een agent, eveneens eind vorige maand, die ervan wordt verdacht informatie te hebben verkocht aan criminelen. RTL Nieuws bericht over die zaak dat het gaat om een 28-jarige man uit Weert.

De medewerker van de marechaussee op Schiphol is in beeld gekomen in een Amsterdams onderzoek. Om die reden heeft niet het OM in Haarlem maar het Amsterdamse OM de zaak in behandeling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl