Tom Dumoulin langer bij Giant-Alpecin
NOS Wielrennen

Dumoulin tot en met 2018 bij Giant-Alpecin

Tom Dumoulin rijdt ook de komende drie jaar voor Giant-Alpecin. De wielerploeg van manager Iwan Spekenbrink heeft het nog lopende contract opengebroken en verlengd met twee jaar.

"Ik voel me hier goed en geloof dat ik me hier verder kan ontwikkelen", zei hij woensdag. "We maken ieder jaar progressie. Mijn groei loopt parallel aan die van de ploeg en ik vind het geweldig om deel uit te maken van deze uitdagende omgeving."

De 24-jarige Dumoulin brak dit jaar door als ronderenner. Hij werd derde in het algemeen klassement van de Ronde van Zwitserland en reed in de Ronde van Spanje op de voorlaatste dag nog in de rode leiderstrui.

Met zijn ritwinst in de negende etappe van de Vuelta liet de erkend tijdrijder (derde op die discipline tijdens de WK wielrennen in 2014) zien ook bergop met de besten mee te kunnen.

Ook klassementsrenner Warren Barguil verlengde zijn verbintenis tot en met 2018. De belangrijkste wapenfeiten van de 23-jarige Fransman zijn twee etappezeges in de Vuelta van 2013 en de veertiende plaats in het algemeen klassement van de Tour de France dit jaar.

Dumoulin in de Vuelta

De ervaring van Laurens ten Dam moet Dumoulin komend seizoen helpen bij het rijden van grote ronden. Giant maakte de komst van de 34-jarige ronderenner vorige week bekend. Ten Dam tekende een contract voor een jaar bij de Duitse ploeg.

Stagiair en klimmer

Ook de Duitse wielrenner Max Walscheid rijdt de komende twee jaar voor Giant-Alpecin. De talentvolle sprinter (22) van het kleine team Kuota-Lotto rijdt sinds augustus al als stagiair voor de Duitse formatie.
"Max heeft in de races die hij voor ons reed een goede indruk achtergelaten", aldus ploegleider Marc Reef. "Het logische gevolg is dat zijn stagecontract wordt omgezet in een profcontract."

Giant-Alpecin trok ook de Noor Sindre Skjöstad Lunke aan. Met de komst van de 22-jarige klimmer is de selectie voor volgend seizoen rond. Skjöstad Lunke eindigde dit jaar als zevende in de Ronde van de Toekomst. De Noor moet klassementsrenners Warren Barguil en Tom Dumoulin bij kunnen staan in de lastige etappes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl