Hoe is de prijs van een pizza opgebouwd volgens de Finse politie
NOS Nieuws

Finse politie jaagt op goedkope pizza's

De Finse politie heeft de jacht geopend op pizzabakkers die hun pizza's voor een habbekrats verkopen. De actie is bedoeld om belastingontduikers op te sporen. De autoriteiten zeggen dat pizza's in Finland niet voor minder dan 6,50 euro verkocht kunnen worden, behalve als ze in de aanbieding zijn. Gebeurt dat toch, is er iets niet in de haak, is de gedachte.

Op sociale media heeft de politie een grafiek gepubliceerd waarmee de kostenopbouw van een pizza wordt geïllustreerd. Zo komen de dienders tot een bedrag van minimaal zes euro. Burgers kunnen een bericht op de site van de politie achterlaten of via sociale media melden waar pizza's goedkoper worden aangeboden.

Bonnetjes

Met de campagne wil de politie horecagelegenheden aanpakken die de belasting ontduiken. "Consumenten moeten om bonnetjes voor hun pizza vragen", bepleit het hoofd van de afdeling Economische Delicten. Volgens haar kost belastingontduiking Finland jaarlijks miljoenen euro's aan inkomsten.

Veel Finnen vinden het belachelijk dat de politie zich bezighoudt met de jacht op goedkope pizza's. Ze denken dat de actie weinig zal uithalen. Toch zijn door de actie al op verschillende plaatsen in Finland de goedkoopste pizza’s van het menu verdwenen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl