Wesley Sneijder druipt af na de wedstrijd tegen Tsjechië
NOS Voetbal

Ochtendkranten serveren Oranje af: afgang compleet

De ochtendkranten hebben geen goed woord over voor het Nederlands elftal na de definitieve uitschakeling voor het EK voetbal in 2016. De grote vraag is hoe het nu verder moet met Oranje.

Het vertrouwen in de spelersgroep en de bondscoach is bij alle kranten tot een dieptepunt gedaald. "Na het vertrek van Hiddink stonden vier finales op de rol. Wie dan driemaal verliest en alleen wint van de nummer 142 van de wereld moet zich schamen", is het oordeel van De Telegraaf.

"Alles is stuk bij Oranje", is de conclusie in het Algemeen Dagblad. De wedstrijd tegen Tsjechië is exemplarisch voor de hele kwalificatiereeks: "Chaos, vertwijfeling, fouten, machteloosheid."

Het kan zomaar tot 2020 duren voor Oranje weer op een eindtoernooi staat.

Het AD ziet de toekomst van het Nederlands elftal somber in

Het AD ziet het op korte termijn niet beter worden voor Oranje. "Hoop voor de nabije toekomst is er amper." Zo heeft de 32-jarige Robin van Persie ("als invaller nog altijd de meest begaafde, klasserijke speler van het hele veld") zijn leeftijd tegen, terwijl het maar de vraag is of "pseudo-vedette" Memphis Depay ooit een wereldtopper wordt.

De krant denkt dan ook dat de gifbeker voor de Nederlandse voetbalfan voorlopig niet leeg is. "Wees er op voorbereid dat het zomaar tot 2020 kan duren voor Oranje weer op een eindtoernooi staat."

Oranje is stuurloos. Qua alles eigenlijk.

De Volkskrant over het Nederlands elftal

Ook De Volkskrant is hard over het elftal, dat op het afgelopen WK nog derde werd. "In de Arena voltrok zich de definitieve ontmaskering van het Nederlands elftal, als een wrange parodie op topvoetbal, een meelijwekkende sportploeg die niets meer te zoeken heeft op een eindtoernooi." De problemen zijn talrijk: "Waar moet je beginnen met het afserveren van Oranje?"

"Het Nederlands elftal anno 2015 lijkt op een stuurloos schip, qua voetbal, qua coaching, weerbaarheid, duelkracht, technisch vermogen, creativiteit. Qua alles eigenlijk."

Verbijstering in binnen- en buitenland over EK zonder Oranje

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl