Leuzen op de deur van noodopvang Hendrik-Ido-Ambacht
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Vluchtelingenopvang beklad en raadsleden bedreigd

Zowel in Hendrik-Ido-Ambacht als in Rijswijk komen tegenstanders van de vluchtelingenopvang in actie. In Hendrik-Ido-Ambacht zijn de muur en de deur van een gymzaal beklad. Er staat ''Eigen volk eerst" en "Laat hun maar sterven''. Dat meldt RTV Rijnmond.

In die gymzaal krijgen 25 vluchtelingen vanaf morgen noodopvang. Een raadslid sprak op Twitter schande van de graffiti en ook burgemeester Jan Heijkoop heeft geschokt gereageerd op de bekladdingen. ''Het is vreselijk wat er hier gebeurt. Ik snap het niet. We hebben hier ook een groep Syriërs. Daarover is nooit gedoe geweest.''

Driegbrieven

In Rijswijk gaan de tegenstanders van opvang nog een stap verder. Een aantal raadsleden daar heeft een dreigbrief gekregen naar aanleiding van de komst van een asielzoekerscentrum in de gemeente.

In klare taal wordt hen duidelijk gemaakt dat ze maar beter geen asielzoekers kunnen binnenhalen: 'Anders zoek ik je op tyfuswijf.' Dat is te lezen bij Omroep West. Het gaat om raadsleden van D66, PvdA en GroenLinks in Rijswijk naar aanleiding van de opvang van zo'n 500 asielzoekers in de regio.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl