NOS Nieuws

Vluchtelingen protesteren tegen slechte leefomstandigheden

  • ANP
    Ontevreden vluchtelingen verlaten de noodopvang Heumensoord
  • Tanja Braun / NOS
    De vluchtelingen zijn niet blij met de voorzieningen in Nijmegen
  • Tanja Braun / NOS
  • Tanja Braun / NOS

Tientallen vluchtelingen die worden opgevangen in het tentenkamp Heumensoord bij Nijmegen demonstreren voor betere leefomstandigheden in het kamp.

Volgens NOS-verslaggever Tanja Braun zijn ze onzeker geworden omdat ze van de Immigratie- en Naturalisatiedienst gisteren te horen hebben gekregen dat ze mogelijk vijf maanden in Heumensoord moeten doorbrengen.

Ze hebben nu al last van de kou en de gedachte dat ze ook de wintermaanden in tenten moeten leven, baart zorgen. Andere asielzoekers in het kamp wijzen de protestactie af en zeggen dat ze blij zijn dat er bij Nijmegen opvang is geregeld.

Restaurant Radboud

De actievoerders liepen naar het restaurant van de Radboud Universiteit, dronken daar koffie en liepen daarna weer terug naar Heumensoord in afwachting van een gesprek met vertegenwoordigers van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers.

Er is al eerder geklaagd over de omstandigheden in de noodopvang. Tien dagen geleden kwamen de eerste bewoners naar Heumensoord en toen liepen 19 asielzoekers uit onvrede weg. Een dag later keerden ze weer terug.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl