NOS Schaatsen

Overtrainde Verweij mist mogelijk hele seizoen

Verweij: ik hoop in februari weer te kunnen rijden

Schaatser Koen Verweij mist de eerste helft van het schaatsseizoen. Mogelijk is hij zelfs het hele seizoen uitgeschakeld. Verweij is overtraind. Hij hoopt in februari weer aan wedstrijden te kunnen meedoen.

"Ik heb hard getraind op momenten dat ik het rustiger aan had moeten doen. Het is te veel van het goede geweest. Het herstel gaat langzamer dan verwacht. Ik ben overtraind en herstel daar nu van en hoop het tweede deel van het seizoen weer mee te kunnen doen", zegt Verweij vandaag tegen NOS-schaatscommentator Erik van Dijk.

Wellicht mist Verweij zelfs het hele seizoen. "Die mogelijkheid is er, maar ik probeer zo fit mogelijk te worden. Misschien is dat genoeg voor het tweede deel van het seizoen."

Ruzies en conflicten

Verweij kende een teleurstellend vorig seizoen. Weliswaar werd hij tweede bij de EK allround, maar bij de WK allround moest hij na een val op de 500 meter de strijd staken. Team Corendon, waar hij deel van uitmaakte, werd bovendien de hele winter geplaagd door interne ruzies en conflicten.

Mede om die reden maakte Verweij in september de overstap van Corendon naar Team4Gold, de ploeg van Ireen Wüst. Verweij koos naar eigen zeggen voor Team4Gold omdat sportarts Peter Vergouwen bij die ploeg betrokken is. Verweij verblijft momenteel met Wüst op trainingskamp in Erfurt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl