Acteur Leonardo di Caprio tijdens een klimaatdemonstratie in New York
NOS Nieuws

DiCaprio maakt Hollywoodfilm over dieselschandaal Volkswagen

Het dieselschandaal is nog geen maand oud of Hollywood heeft al interesse in een film. De productiemaatschappij van Leonardo DiCaprio heeft samen met filmstudio Paramount de rechten gekocht van een nog niet verschenen boek over de Volkswagen-crisis. Dat meldt Reuters.

Het boek wordt geschreven door New York Times-journalist Jack Ewing, en moet gaan over hoe de 'meer, beter, sneller'-mentaliteit leidde tot het schandaal.

Het manipuleren van emissietests door slimme software veroorzaakte een wereldwijd schandaal en heeft Volkswagen veel schade toegebracht. Van het aandeel Volkswagen ging eenderde van de waarde verloren, de CEO moest opstappen en nog steeds worden wereldwijd claims en onderzoeken gestart naar de grootste autofabrikant ter wereld. Er was niet eerder een filmdeal over de affaire aangekondigd.

Leonardo DiCaprio maakte met zijn productiebedrijf Appian Way eerder al The Wolf of Wall Street, een populaire film over de opkomst en ondergang van een bekende zwendelaar, die zijn klanten waardeloze beleggingsproducten verkocht. De acteur spreekt zich vaak uit over het milieu en klimaatverandering.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl