De monstertruck in Haaksbergen
NOS Nieuws

Bestuurder monstertruck reed te hard

Mario D. is wel degelijk schuldig aan het ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen vorig jaar. Het Openbaar Ministerie legt hem dood door schuld ten laste. De officier van justitie zei tijdens de regiezitting vandaag dat D. te hard reed, het voertuig niet genoeg onder controle had en niet hard genoeg heeft geremd.

Het OM benadrukte tijdens de zitting dat de stunt met de monstertruck op een te klein terrein werd gehouden. Bij het ongeluk vielen drie doden en dertig mensen raakten gewond.

Technisch defect

De advocaat van D. zei vorige week nog dat het ongeluk was veroorzaakt door een technisch defect, maar dat werd vandaag door het OM weerlegd. Volgens de officier van justitie is uit onderzoek gebleken dat als de bestuurder niet zo hard had gereden en eerder had geremd de monstertruck 25 centimeter eerder tot stilstand was gekomen. Het OM spreekt dan ook van "serieus verwijtbaar handelen".

Omdat D. blijft volhouden dat hij niet op tijd kon remmen komt er een nieuw technisch onderzoek. Ook gaat de rechter getuigen horen. De zaak gaat volgend jaar verder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl