Kevin Pillar slaat een homerun in de vierde wedstrijd tegen Texas Rangers
NOS Sport

Vijfde wedstrijd voor Blue Jays en Royals

Toronto Blue Jays en Kansas City Royals hebben een vijfde wedstrijd afgedwongen in de play-offs van de American League in de MLB, de Noord-Amerikaanse professionele honkbalcompetitie. De Blue Jays versloegen uit Texas Rangers (8-4) en keren voor het beslissende duel terug naar Toronto. Ook de Royals mogen over twee dagen in eigen huis proberen de volgende ronde te bereiken, nadat ze in Houston dankzij vijf runs in de achtste inning met 9-6 hadden gewonnen van de Astros.

Met hun overwinning maakten de Blue Jays binnen 24 uur de twee thuisnederlagen tegen de Rangers goed. In die wedstrijden haperde de slagkracht van de Blue Jays, die in het reguliere seizoen de meeste homeruns van alle teams hadden geslagen. Afgelopen nacht raakten de slagmannen uit Toronto de ballen wel weer goed met drie homeruns in de eerste twee innings.

Spektakel in laatste innings

Kansas City Royals kwam tegen de Astros pas veel later op stoom. Het pleit in Houston leek zo goed als beslecht, toen de thuisploeg op vier punten voorsprong kwam in de zevende inning. Een inning later waren de rollen omgedraaid. De Royals sloegen vier honkslagen op de eerste vier worpen van reliever Will Harris en alle vier kwamen over de thuisplaat. Harris werd vervangen, maar ook Tony Sipp kon niet voorkomen dat er nog een vijfde punt gescoord werd: 6-7.

"Een ongelooflijke inning", glunderde Royals-coach Ned Yost na afloop. "We hebben wel 53 worpen gehad in die achtste inning. Slagman na slagman deed het geweldig." Het brak ook het verzet van de thuisploeg, die zelf niet meer scoorde, maar in de slotinning nog wel twee punten tegen kreeg.

Mets en Cubs op voorsprong

In de National League maakte New York Mets gehakt van Los Angeles Dodgers: 13-7. De stand in de best-of-5-serie is nu 2-1 in het voordeel van de ploeg uit New York. De Dodgers kwamen nog wel op een 3-0 voorsprong in de tweede inning, maar in de gelijkmakende slagbeurt bogen de Mets dat al om naar een 4-3 voorsprong. Daarna kwam de thuisploeg niet meer in de problemen.

Ook Chicago Cubs is nog maar een overwinning verwijderd van de volgende ronde, nadat met 8-6 gewonnen werd van St. Louis Cardinals. De Cubs sloegen zes homeruns, een record voor de play-offs. Ook het totaal van 21 homeruns in de vier wedstrijden is een record voor een speeldag in de play-offs. Zowel de Mets als de Cubs kunnen komende nacht in een thuiswedstrijd hun serie beslissen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl