NOS Voetbal

Het Tsjechische vuur lijkt gedoofd

Het Tsjechische vuur lijkt inmiddels gedoofd

Het vuur bij de Tsjechische voetbalploeg lijkt inmiddels wel gedoofd. Het reeds gekwalificeerde land gaf zaterdag de koppositie van groep A uit handen door de thuisnederlaag tegen Turkije.

"Omdat we aanvallend gingen spelen kreeg de tegenstander meer ruimte en ontstond er een ander spel, omdat wij de stand gelijk wilden trekken", verklaarde bondscoach Pavel Vrba de voor Nederland desastreuze 0-2 in Praag.

Hij kreeg op de persconferentie bijval van zijn doelman Petr Cech. "Natuurlijk willen we elke wedstrijd winnen, maar dat hangt ook van je tegenstander af en hoe goed je zelf speelt", sprak de doelman van Arsenal.

Favorietenrol

Cech zat afgelopen weekend tegen Turkije nog op de bank. In de Amsterdam Arena staat hij weer onder de lat. "Ik had verwacht dat Nederland in deze groep z'n favorietenrol waar zou kunnen maken", strooide hij onbedoeld nog even wat zout in de Oranjewonden.

Ook de voorspelling van Vrba voor Turkije-IJsland geeft de Nederlandse burger geen moed. "Als Turkije net zo speelt als tegen Nederland, zal Turkije winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl