Danny Blind bekijkt de laatste training van Oranje voor de wedstrijd tegen Tsjechië
NOS Sport

De sport van dinsdag bij de NOS

Bondscoach Danny Blind zegt er nog in te geloven: een thuisnederlaag van Turkije vanavond tegen IJsland. Dat zou voor Oranje weer de deur openen richting het EK van volgend jaar in Frankrijk. Winst op Tsjechië in de Amsterdam Arena volstaat in dat geval om in ieder geval de play-offs te bereiken.

Beide wedstrijden vormen de rode draad in alle sportuitzendingen van deze dinsdag. Of het wonder gaat geschieden zal blijken vanaf 20.45 uur als er zowel in Amsterdam (Nederland-Tsjechië) als in Konya (Turkije-IJsland) wordt afgetrapt. De uitzending op NPO 3 begint al drie kwartier eerder, om 20.00 uur dus.

De radio is er vanaf 20.30 uur bij op NPO Radio 1. In die extra lange Langs de Lijn wordt u uiteraard ook live op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in Konya.

Een liveblog op de NOS-site volgt de verwikkelingen op de voet en houdt ook de stand van zaken bij de overige EK-kwalificatiewedstrijden van vandaag bij. Op Teletekst zijn op de pagina's 812 tot en met 817 alle karakteristieken te bekijken van deze duels.

EK-kwalificatieduels van dinsdag 13 oktober

EK-volleybal: Nederland-Slovenië

In het Sportjournaal van 18.45 uur op NPO 1 wordt al vooruitgeblikt op de climax in EK-kwalificatiegroep A.

Daarin uiteraard ook aandacht voor de tussenronde die de Nederlandse volleyballers afwerken op hún EK. De wedstrijd tegen Slovenië begint om 16.30 uur en is live te volgen op NOS.nl. De winnaar van het duel plaatst zich voor de kwartfinales. Flitsen van het duel zijn ook te horen op NPO Radio 1.

In Nieuwsuur wordt vanzelfsprekend teruggeblikt op het voetbal en volleybal. En mogelijk komt er ook schaatsen aan bod. Team4Gold, de nieuwe ploeg met Ireen Wüst, bereidt zich in Erfurt voor op het komende seizoen.

De sportavond wordt om 23.09 uur op NPO 3 afgesloten met het EK-Journaal met daarin een overzicht van alle EK-kwalificatiewedstrijden van vanavond.

De uitzendingen van dinsdag 13 oktober

Tijd Programma Medium
16.30 uur EK-volleybal: Nederland-Slovenië NOS.nl
18.45 uur Sportjournaal NPO 1 en NOS.nl
20.00 uur Nederland-Tsjechië (aftrap 20.45) NPO 3 en NOS.nl
20.30 uur Langs de Lijn, met o.a. Nederland-Tsjechië NPO Radio 1
23.09 uur EK-Journaal NPO 3 en NOS.nl

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl