Russen bemachtigen EK-ticket, Zweden naar play-offs

Rusland heeft het tweede EK-ticket in groep G bemachtigd. De Russen wonnen in Moskou met 2-0 van Montenegro en verwezen Zweden, dat thuis met 2-0 van Moldavië won, naar de derde plaats.

Oleg Koezmin zette met buitenkantje rechts na een pass van Igor Denisov Rusland op 1-0, waarna Aleksandr Kokorin nog in de eerste helft een makkelijk gegeven penalty (buiteling Dmitri Kombarov) benutte.

Bij Zweden schoot John Guidetti op de paal en miste Zlatan Ibrahimovic twee kansen, maar bij zijn derde kans was het wel raak. Het was zijn achtste treffer in acht duels. Erkan Zengin scoorde kort na rust beheerst na wild uitlopen van de Moldavische doelman.

EK-kwalificatie: Oostenrijk-Liechtenstein

Oostenrijk in stijl

Oostenrijk, dat al zeker was van deelname aan het EK, won thuis met 3-0 van Liechtenstein. Marc Janko, die in het verleden bij FC Twente speelde, was verantwoordelijk voor de 2-0 en 3-0.

Door de gemakkelijke zege sluiten de Oostenrijkers de groepsfase af met 28 punten uit tien wedstrijden. Alleen Zweden wist Oostenrijk puntenverlies te bezorgen met een gelijkspel.