Michel Mulder brak afgelopen zomer zijn duim bij het skeeleren
NOS Schaatsen

Team beslist.nl uit de kreukels het nieuwe seizoen in

Na een zomer waarin de polikliniek welhaast even vaak werd bezocht als de fitnessruimte of skeelerbaan staan de schaatsers van beslist.nl te popelen om het ijs op te gaan. Michel Mulder (duim), Ronald Mulder (handen en pols) en Stefan Groothuis (schouder en enkel) kampten in de voorbereiding ieder voor zich met nare blessures. Hun ambities bleven echter onbeschadigd.

Inmiddels zijn de drie schaatsers pijnvrij en kunnen ze weer voluit trainen. Michel Mulder brak aan het eind van de zomer zijn duim, maar verzweeg de kwetsuur aanvankelijk voor de buitenwereld omdat de ploeg al genoeg de media had gehaald met blessureleed. "Die duimblessure heeft me maar drie dagen gekost", vertelt hij nu. "Het was een kleine ingreep."

Materiaal getest

De olympisch kampioen op de 500 meter steekt nog bepaald niet in goede vorm. "Ik heb materiaal getest. En daar ben ik nog steeds mee bezig. Ik heb nu de keuze gemaakt voor het materiaal waarmee ik alle prijzen heb gewonnen. Ik denk dat het wel goedkomt, maar ik moet over drie weken wel een niveau harder schaatsen."

In juni twijfelde ik zelfs over mijn carrière. Als de enkel instabiel blijft, kun je niet meer schaatsen.

Stefan Groothuis

Ook Groothuis kende de nodige hobbels op weg naar het nieuwe schaatsjaar. Net begonnen bij beslist.nl scheurde hij bij een val in de training twee banden in het schoudergewricht en liep hij ook nog een enkelkwetsuur op. Vooral dat laatste baarde hem zorgen. "In juni twijfelde ik zelfs over mijn carrière. Als de enkel instabiel blijft, kun je niet meer schaatsen. Maar ik heb geluk, het is stabiel."

De zware blessure van Ronald Mulder, die bij de EK skeeleren in juli beide handen en een pols brak, heeft een goede voorbereiding op het nieuwe seizoen niet in de weg gestaan. "Ik heb er zin in. Vorig jaar heb ik vooral moeten toekijken, nu wil ik de competitie aangaan."

De doelen aan het begin van het seizoen zijn helder. Te beginnen met goed presteren eind deze maand in Enschede bij de selectiewedstrijden voor de eerste World Cups en daar dan proberen het Nederlands record te verbeteren.

Bochten

Nieuw in het team is Shani Davis. De 33-jarige eigenaar van twee gouden en twee zilveren olympische medailles wil zijn schaatscarrière een nieuwe impuls geven. De Nederlanders zijn blij met zijn inbreng. Michel Mulder: "Hij is erg behulpzaam. Heel mooi om te zien. Hij is vooral van waarde in de technische dingen: hoe hou je je heupen in de bocht, de schaatspositie, dat soort dingen."

Groothuis vindt het vooral fijn dat de Amerikaan zijn kennis wil delen. "Hij is heel goed in de bochtentechniek. Ik vind het heel mooi dat hij daarover wil vertellen, hoe hij dat aanpakt. Ik zei tegen hem: 'als je het niet wilt vertellen, moet je het niet doen.' Maar het maakt hem niks uit, hij vertelt gewoon hoe hij het ziet."

Team beslist.nl heeft zin in het nieuwe seizoen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl