De puppies liepen in de kruipruimte van het huis van de handelaren.
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Puppies in beslag genomen bij hardleers duo

De politie heeft in Den Haag achttien puppy's en twee volwassen honden in beslag genomen. Twee mensen zijn aangehouden op verdenking van illegale hondenhandel. Het is de derde keer in anderhalf jaar tijd dat het tweetal wordt opgepakt. Eerder werden al 45 honden bij de twee verdachten in beslag genomen.

Geheim luik

De politie kwam het koppel op het spoor via advertenties op Marktplaats. Toen ze samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) de woning binnenvielen werden de honden in eerste instantie niet gevonden.

Totdat een van de inspecteurs een luik in de vloer scheef zag liggen. In de kruipruimte krioelden veertien puppy's. Het ging om elf Yorkshire terriërs en drie shih-tzu's. Een van de verdachten had zich in dezelfde ruimte bij de hondjes verstopt.

Behalve de diertjes in de kruipruimte liepen in het huis ook nog twee volwassen chihuahua's, drie chihuahuapups en een pekinees.

Het luik in de vloer waaronder de puppies verstopt zaten

Goudmijn

De diertjes waren niet ingeënt, en nog te jong om al verkocht te worden. Aad Weeda van het milieuteam van de politie-eenheid Den Haag: "De verdachten importeren de hondjes vanuit Polen voor ongeveer 75 euro per stuk. Hier verkopen ze ze voor gemiddeld driehonderd euro."

Aan de hand van de advertenties gaat de politie berekenen hoeveel het tweetal heeft verdiend aan de illegale hondenhandel. Dat geld wordt teruggevorderd en ook de kosten van de verzorging van de pups moeten de eigenaars betalen.

Advertentie via Ster.nl