Danny Blind
NOS Voetbal

Oranje traint op z'n Tsjechisch met panenka's

Oranje heeft met een volledig fitte selectie zijn laatste training afgewerkt voor het EK-kwalificatieduel met Tsjechië. Alle 23 spelers stonden op het veld in de Amsterdam Arena, maar over de opstelling werd weinig duidelijk.

Bondscoach Danny Blind liet de internationals een positiespel doen, een grote rondo en er werd afgewerkt op goal. Robin van Persie deed het op z'n Tsjechisch: hij scoorde met een panenka tegen Kenneth Vermeer.

Blind blijft positief ondanks slechte uitgangspositie

Vervangers

Maarten Stekelenburg was ook van de partij. De doelman werd zondagavond opgeroepen als vervanger voor de geblesseerde Jasper Cillessen. Hij verdedigde drie jaar geleden tijdens een uitwedstrijd tegen Roemenië (1-4) voor het laatst het doel van Oranje.

Gregory van der Wiel en Vermeer sloten zondag al aan. De rechtsback van Paris Saint-Germain miste zaterdag de uitwedstrijd tegen Kazachstan vanwege een schorsing. Vermeer vervangt de zwaar geblesseerde Tim Krul. Jeroen Zoet staat waarschijnlijk onder de lat tegen Tsjechië.

  • ANP
    Robin van Persie staat in het midden bij de rondo
  • ANP
    Wesley Sneijder gaat er vol overgave tegenaan
  • ANP
    Hij is weer terug: Maarten Stekelenburg
  • ANP
    Danny Blind spreekt de groep toe

Eén scenario

Oranje bereikt dinsdagavond alleen de play-offs van het EK-kwalificatietoernooi voor de eindronde in Frankrijk als het Tsjechië verslaat en Turkije voor eigen publiek van IJsland verliest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl