NOS NieuwsAangepast

Schiphol verbeterd, rest van Europa niet

Het Europese luchtverkeer heeft nog altijd veel te lijden onder het barre winterweer. De situatie op Schiphol is volgens een woordvoerster wel weer redelijk: alle start- en landingsbanen zijn weer beschikbaar en in gebruik.

Het zal nog wel even duren voordat alle vluchten weer volgens schema aankomen en vertrekken. Schiphol adviseert mensen nog wel goed alle informatiekanalen te raadplegen voordat er wordt vertrokken naar Schiphol.

Toch betekent de verbeterde situatie op Schiphol niet dat Europese vluchten automatisch op tijd kunnen vertrekken. Op de luchthavens van onder meer Londen, Brussel en Frankfurt is het nog altijd bar en boos met de sneeuw, waardoor vliegtuigen daar niet kunnen landen.

Overnachten

Vele duizenden mensen hebben de afgelopen nacht overnacht op vliegvelden in Londen, Brussel, Frankfurt en andere steden.

De afgelopen nacht bivakeerden een kleine duizend mensen op Schiphol. Dat was veel minder dan de nacht ervoor toen ongeveer 3000 mensen de nacht op Schiphol moesten doorbrengen.

Pure overmacht

De directies van de Londense vliegvelden Heatrow en Gatwick zeiden vandaag dat het bijna onbegonnen werk is om de start- en landingsbanen sneeuwvrij te krijgen. Zodra een baan schoon is, begint het weer te sneeuwen, dit is pure overmacht, aldus een woordvoerder van de luchthavens.

Wegen

Op de Europese wegen waren er veel problemen. De verwachting is dat die de komende nacht aanhouden, ondanks dat met man en macht gewerkt wordt om de wegen sneeuwvrij te krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl