Duitsland viert de bevrijdende 2-1 van Max Kruse tegen Georgië waardoor plaatsing voor het EK een feit is

Duitsland en Polen naar EK, Ieren naar play-offs

Duitsland en Polen hebben in groep D de EK-startbewijzen voor zich opgeëist. De Duitsers knokten zich langs Georgië (2-1) en Polen won in Warschau met 2-1 van Ierland. De Ieren gaan naar de play-offs.

In Leipzig had Duitsland het moeilijk tegen Georgië, dat aantrad met Vitesse-spelers Guram Kashia en Valeri Kazaisjvili. Thomas Müller scoorde vlak na de rust vanaf de stip, nadat Mesut Özil werd gehaakt door Jaba Kankava.

Georgië kreeg daarna drie grote kansen en benutte er een. Uitgerekend Kankava maakte zijn fout goed met een fraaie volley. Tien minuten voor tijd voorkwam Max Kruse een blamage en zorgde er met zijn treffer voor dat de wereldkampioen als de nummer één van groep D naar Frankrijk gaat.

Robert Lewandowski schoot Polen met zijn dertiende treffer in de kwalificatiereeks langs Ierland

Polen wint voetbalgevecht

In Warschau speelden Polen en Ierland een echte alles-of-niets-wedstrijd. Polen kwam vroeg op voorsprong via een hard schot van Grzegorz Krychowiak, maar even later maakte Jonathan Walters gelijk vanaf de stip overtreding op Shane Long.

Daarna werd er voor iedere meter gevochten. Wie anders dan Robert Lewandowski kopte vlak voor rust hard de 2-1 binnen. Verdediger Richard Keogh kreeg in de slotfase de kans op de 2-2,maar zijn kopbal ging recht op Lukasz Fabianski af.

Het was al het dertiende doelpunt in deze kwalificatiereeks van de spits, die bij zijn club Bayern München ook al buitengewoon productief is. Daarmee evenaart Lewandowski het record van de Noord-Ier David Healy, die in aanloop naar het EK 2008 ook tot dertien treffers kwam.

Gibraltar blijft puntloos

Het al uitgeschakelde Schotland sloot deze campagne af met een 6-0 zege op Gibraltar. Sunderland-aanvaller Steven Fletcher liet na rust een hattrick aantekenen.

Gibraltar kreeg in tien duels 56 doelpunten om de oren. Twee keer mocht de debutant zelf juichen, maar dat was niet genoeg voor het eerste punt.