Naomi van As en Maartje Paumen

Van As en Paumen zeggen van niks te weten

Wie moet de nieuwe bondscoach van de hockeyvrouwen worden? De internationals van Den Bosch en Laren hielden vandaag de kaken stijf op elkaar, terwijl ze het vertrek van Sjoerd Marijne hebben ingeleid.

"Serieus, ik weet echt niks", stelt Naomi van As. "Het is voor ons ook nog steeds onduidelijk. We zijn natuurlijk wel heel erg benieuwd."

Annan samen met Van Ass?

De meest serieuze opties die momenteel de ronde doen zijn Amsterdam-mannencoach Alyson Annan - eventueel in combinatie met Paul van Ass - of Terry Walsh, de Australiër die in 2004 olympisch zilver won met de Oranje-mannen.

"Dat zou kunnen", zegt Maartje Paumen. "Ik heb daar verder nog niks van gehoord. Zodra wij het weten, weet denk ik ook de rest van Nederland het."

Het is vervelend, een jaar voor de Spelen, maar we moeten nu weer vooruit kijken.

Naomi van As
Hockeyvrouwen wachten met smart op nieuwe bondscoach

Tegenpool Marijne

Willen de speelsters een tegenpool van Marijne? Paumen: "Ja, ik doe daar eigenlijk gewoon geen uitspraak over." En Willemijn Bos: "Dat is niet iets voor nu. Daar hebben we het allemaal intern over gehad en daar is genoeg over gezegd."

Van As sluit zich daarbij aan: "Wat gebeurd is, is gebeurd. Het is vervelend, een jaar voor de Spelen, maar we moeten nu weer vooruit kijken."

Ze zegt met iedere coach te kunnen leven. "Ik wil gewoon naar Rio en daar een gouden plak halen. Wat dat betreft ben ik klaar om keihard te trainen. En ik denk de rest ook."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl