Dickson Chumba

Chumba wint haasloze marathon Chicago

Dickson Chumba heeft de 38ste editie van de marathon van Chicago gewonnen. De Keniaan, die vorig jaar ook in Tokio zegevierde, finishte na 2.09.25 en bleef daarmee zijn landgenoten Sammy Kitwara (op 25 seconden) en Sammy Ndungu (41 tellen) voor.

De organisatie had ervoor gekozen geen hazen in te huren, zodat de toppers het allemaal zelf moesten doen. Gehoopt werd op een spannende race en een eventueel langzamere tijd werd voor lief genomen.

De opzet lukte tot op zekere hoogte. Chumba ontnam de wedstrijd een enerverende finish door na 30 kilometer een demarrage te plaatsen en de concurrentie ver achter zich te laten. Maar er eindigden wel vijf lopers binnen een minuut van de winnaar.