NOS Voetbal

Oranje traint na terugkeer op eigen bodem

Oranje traint na terugkeer op eigen bodem

Het Nederlands elftal leeft de komende dagen tussen hoop en vrees. Het gezelschap van bondscoach Danny Blind is na een vroege terugvlucht uit Kazachstan weer neergestreken op Nederlandse bodem.

De Oranjeselectie werkte in de namiddag een uitlooptraining af op het veld van het Amstelveense SV Rap en deed dit met de aangesloten Gregory van der Wiel en Kenneth Vermeer, die respectievelijk de geblesseerden Daryl Jamaat en Tim Krul vervangen.

Reserves trainen

Oranje trainde, onder leiding van Marco van Basten en Ruud van Nistelrooij, alleen met de spelers die zaterdag in het gewonnen duel met Kazachstan (2-1) op de reservebank begonnen.

  • ANP
    Klaas-Jan Huntelaar (links), Riechedly Bazoer (midden) en Jeroen Zoet stappen uit de spelersbus van het Nederlands Elftal bij het Hilton-hotel na de terugkeer uit Kazachstan
  • ANP
    Jasper Cillessen (links) en Robin van Persie (rechts) stappen uit de spelersbus van het Nederlands elftal bij het Hilton-hotel

Bondscoach Blind bleef met de basisspelers in de gym van het Hilton-hotel in Amsterdam. Jasper Cillessen is niet van de partij. Hij laat zich behandelen aan zijn gekwetste rug.

Hopen op Houdini-act

Oranje moet dinsdagavond (vanaf 20.45 uur) winnen van Tsjechië om een kans te houden op een plaats in de play-offs voor kwalificatie voor het EK 2016. Concurrent Turkije moet bovendien op eigen veld verliezen van het reeds gekwalificeerde IJsland.

De IJslandse spits Alfred Finnbogason geeft Oranje in ieder geval hoop.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl