Wesley Hoedt treurt nadat Jong Slowakije op 1-2 is gekomen in de EK-kwalificatiereeks
NOS Voetbal

Slowakije weer plaaggeest voor Jong Oranje

Jong Oranje heeft zijn derde duel in de kwalificatie voor het EK van 2017 verloren. Door persoonlijke fouten ging de formatie van bondscoach Fred Grim in Nijmegen onderuit tegen Slowakije: 1-3.

Na een kwartier zorgde Vincent Janssen fraai voor 1-0: hij schudde twee man van zich af, omspeelde de doelman en schoot raak.

Op slag van rust maakte Martin Chrien gelijk, na twee fouten van Wesley Hoedt. Ook de 1-2 en 1-3 werden min of meer weggegeven. Eerst scoorde Milan Skriniar nadat Mimoun Mahi verzuimd had de bal bij een corner weg te peren. Later mocht Matus Bero zomaar aanleggen na een pass van FC Groningen-speler Albert Rusnák.

Jong Oranje was niet bij machte het tij te keren, al hadden Ricardo Kishna, Hans Hateboer en Janssen de pech dat een inzet rakelings naast ging.

Angstgegner

Jong Oranje en Jong Slowakije delen de koppositie in Groep H (met verder Turkije, Cyprus en Wit-Rusland) met zes punten uit drie duels. De groepswinnaar plaatst zich automatisch voor het EK in Polen. De vier beste nummers twee plaatsen zich voor de play-offs.

Vorig jaar zetten de Slowaken Jong Oranje ook al de voet dwars in de kwalificatiereeks voor het EK in Tsjechië. Toen verloor Jong Oranje op de laatste speeldag in Tilburg met 1-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl