Matteo Trentin wint Parijs-Tours
NOS Wielrennen

Trentin zegeviert in 109de Parijs-Tours

Matteo Trentin heeft de 109de editie van Parijs-Tours gewonnen. De Italiaan was in de sprint z'n medevluchters Tosh Van der Sande en Greg Van Avermaet te snel af.

De najaarsklassieker wordt regelmatig beslist in een massasprint, maar deze editie verliep anders.

Al na een paar kilometer weekte een groep van 31 man zich los van het peloton, dat binnen een mum van tijd vier minuten verloor.

Met nog zo'n 50 kilometer voor de boeg probeerde een deel van het pak, onder wie Niki Terpstra, de sprong naar voren te maken. De achtervolgers kwamen echter niet verder dan het halveren van het gat met de grote kopgroep.

Nederlanders in kopgroep

Voorin maakten vijf Nederlanders deel uit van de omvangrijke kopgroep: Mike Teunissen, Pim Ligthart, Brian van Goethem, Twan Castelijns en Roy Curvers.

In de laatste tien kilometer speelden zij echter nauwelijks een rol. Op een van de heuveltjes in de finale demarreerden Trentin, Van Avermaet, Van der Sande en Broett.

Samenwerking

De Rus wist het straffe tempo niet te volgen, maar de twee Belgen en de Italiaan werkten goed samen en waren gevlogen.

Van Avermaet (die wel vaker door pech een zege uit zijn handen zag glippen) kreeg in de laatste kilometer een lekke band en was kansloos in de sprint, die Trentin overtuigend won.

Tosh Van Der Sande, Matteo Trentin en Greg Van Avermaet

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl