Artikel op de website van Omroep Brabant met reacties van lezers
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Omroep Brabant legt veelreageerders aan banden

Omroep Brabant gaat het aantal reacties dat lezers kunnen plaatsen beperken tot maximaal tien per dag. De omroep schrijft last te hebben van een klein groepje reageerders dat dag in dag uit tientallen reacties op de website zet. Er zijn mensen die weleens meer dan honderd berichten op een dag plaatsen.

Omroep Brabant vindt dat deze veelreageerders een te zware stempel op de site drukken. Ook bezorgen ze de redactie die alle reacties moet nalezen te veel werk.

Toevoegen

De omroep vindt ook dat niet alle reacties even veel toevoegen aan de discussie. Sommige bezoekers gebruiken de website van Omroep Brabant als een soort chatgroep, en dat zou niet de bedoeling zijn.

Ook zouden er in de reacties persoonlijke ruzies worden uitgevochten. De omroep vreest dat het "verbale geweld" van deze harde kern andere bezoekers afschrikt, als die ook op een specifieke gebeurtenis willen reageren.

Bannen

Bezoekers mogen sinds vandaag nog maar tien reacties per dag plaatsen. Wie daaroverheen gaat, wordt voor een week geblokkeerd. Gaat dezelfde reageerder daarna opnieuw in de fout, dan volgt een blokkade van een maand.

Omroep Brabant beseft door de maatregel een aantal bezoekers te beroven van een plezierige hobby, maar vindt het toch belangrijker dat op de site iedereen de ruimte krijgt om zijn zegje te doen.

Actie

Onder het artikel hebben reageerders laten weten dat ze in actie komen. Ze vinden de beperking censuur, en dreigen om meerdere accounts aan te maken om zo het maximale aantal berichten te omzeilen.

Advertentie via Ster.nl